tisdag 1 februari 2011

Ett skitet litet rådjur...

Tänk vad ett skitet litet rådjur kan göra med en bilfront.
Jag kom och körde hemifrån och vid rakan innan Åmynnet, nedanför Fageråsen, hoppar det upp ett rådjur på vägen och sprigger över, tur hann jag tänka, det träffade inte... släppte bromsen som jag reflexmässigt tryckt ner och gasar igen. Då kommer rådjur nr 2 uppflygande på vägen, ungefär som att man skjuter upp något med en katapult och landar framför snytan på bilen, jag hann trycka ner bromsen igen och hade jag lyckats svänga undan med fronten ca 2-3 dm till så hade det inte tagit...
Det var en hona så vid denna tidpunkt på året vägde hon högst 20 kg, men troligen betydligt mindre.
Å andra sidan, hade det här varit en sedanmodell och inte en "killerjeep" som de kallas i USA, (stadsjeep här), så hade det varit bärgning från platsen med invikt stötfångare, alla lysen på vä.sida kraschade, skärm som ett dragspel och kanske tom kylaren punkterad.
Rep.kostnad för en sån smäll på en vanlig bil 30-60 000 kr...
På den här bilen rep.kostnad ca 10 000 kr.

Jag stannade och höll koll på rådjuret i ca 10 minuter med kikaren, det hade klarat sig relativt bra, där det gick på åkern nedanför tillsammans med det andra rådjuret. Hade det inte gått så bra hade jag fått lov att göra en avfångning av rådjuret, men det slapp jag =)

Det ser nästan kufiskt ut, jag fattar inte riktigt hur det kunde hända såhär med dimljuset, alla fyra fästöron gick av, så dimljuset hamnade inne i utrymmet bakom där det ska sitta...

3 kommentarer:

Nina Lindh sa...

Tycker att rådjuren kan gå och lägga sig i någons frys... inte steppa runt på vägarna och knocka bilar.

LasseLindh sa...

Jag håller fullständigt med, dom passar bättre i frysen =)
Jag glömde, det sitter ju en ren-fångare med extraljus monterad framför kylaren, den räddade nog mycket av fronten...

pallaszachary sa...

The world's biggest slot machines - DrmCD
The world's biggest slot machines · Bally's · Caesars · Golden Nugget 포항 출장마사지 · 서울특별 출장마사지 Foxwoods · 춘천 출장안마 The Guitar Hotel · Hard 밀양 출장안마 Rock Hotel 경산 출장안마 & Casino.