lördag 26 februari 2011

Nu börjar "hata-alla-jägare"-tjafset igen...

 Lodjursjakten startar snart i en buske nära dig.
Foto: Magnus Elander
Lodjur - Lynx lynx, med slaget byte.
I och med detta går vargkramarna över i annan skepnad - lodjurskramare. Kräver att lodjuren ska klias bakom öronen till de spinner och att alla jägare ska skjutas. 
Jaja... de växer väl upp de med... gosedjurskramarna. 
Viltvård - stavas det! Det som de så kallat högutbildade inte tål, förutom ett litet antal som har studerat viltvård, eller själva är stora skogsägare och jägare.  
Det som främst storstadsbor inte förstår. Jag vill att alla som tror att vargen är en gosig snäll vovve och att lodjuret är en spinnande mys-katt... att de ska följa med ut i verkligheten. Att de ska ut i naturen, ut på landet... se hur det faktiskt är. Men det är väl att begära för mycket?
Och viltvård innebär inte alls att man skjuter allt man ser och lite till. Jakt är reglerad av Naturvårdsverket, Länsstyrelser och nåt jädra departement i Stockholm, :S som ibland inte vet vad dom sysslar med och har totalt felaktiga siffror över hur stora stammarna är av olika djur...
Jag och min fru Nina deltar inte. Alltså varken Varg eller Lo-djursjakt deltar vi i...
Vi kan för den sakens skull inte bara hålla tysta om "Jakt å Jägar-Hatet" som gärna sprids på Facebook.
Vi är som många jägare med oss - nyttojägare som försöker spara lite pengar av alla miljarder som älgen förstör för per år, för stackars enskilda skogsbönder. Vi jagar på skogsbondeområden, på marker som vårat jaktvårdsområde arrenderar av skogsbönder, en del av dom är våra vänner och vi gärna ser att de får så lite skog som möjligt förstörd. 
Samtidigt som vi hjäper till med detta, får vi lite kött i frysen.
Ibland så kan väl någon hare, tjäder, orre eller bäver följa med hem som bonus med. Men vi och alla dom jägare vi känner är absolut inte rovjägare, vi tar ut lite av skogens överskott, för att få något gott på våra tallrikar.
Skulle vi inte få det skulle vi inte hålla på att frysa arselet av oss på passen. Köttbönder skulle inte heller hålla på, om de inte fick del av köttet dom levererar...
Sedan ska vi ju inte tala om hur mycket pengar som skogsbolagen förlorar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HOBBYJÄGARE; ni har inget liv

Petter den förskräcklige sa...

Fantastiskt formulerat av anonym, Man undrar om dom ens tänker innan dom öppnar mun.. SÅDANA "FIGURER" KALLAS ORD-BAJSARE. Trevlig sida fortsätt. MVH PETTER HUDIKSVALL