söndag 30 januari 2011

Indirekt LED-belysning i trappan ner.

Vi var in på Arac Elektriska, Elkjedjan, och köpte LED-belysning i slang. Sedan så har vi byggt en ramp över för att den inte ska blända en när man går där, så nu är det indirekt belysning i trappan ner. Alla lamporna tillsammans drar "mäktiga" 3,6 watt, en viss pervers njutning när man tänker på elpriset =)
Å andra sidan så är det bara en tredjedel av elpriset som du kan spara in på, resterande två tredjedelar är nätavgift och skatt, dessutom så är det moms på skatten.
Duracellkaninen, (centerledar-kvinnan), säger att "tycker man att elpriset är för dyrt så får man tilläggsisolera och sätta in 3-glasfönster".
Många av våra fönster är just 3-glas och huset är tilläggsisolerat, ändå betalar vi ganska grymma elräkningar.
Enligt byggnadsingenjören som besiktade huset när vi skulle flytta in här, så är det inte ekonomiskt försvarbart att göra något mer när det gäller 3-glasfönster eller ytterligare isolering av huset, det tar så många år innan man tjänat in dom investeringarna, så det ingen ide alls.
Så man kan fundera vad hon tänker med Duracellkaninen, jag för min del tror ju att hon använder hjärnan så lite som möjligt och låter käften gå på tomgång bara, eftersom inga lösningar som hon kommer med är hållbara och verklighetsförankrade... Politikerkärring som tjänar alldelens för mycket, plus alla löner som hon dessutom har från styrelseuppdrag i privata företag och koncerner. Fy tusan för sånna politiker..!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fast vinst i det här sammanhanget handlar ju inte bara om pengar - nånsin funderat över kopplingen mellan energiförbrukning och miljöbelastning? Någon?