lördag 29 januari 2011

Ett "soffynd"

Den här soffan snavade vi över på källarloppisen vid gamla BBS i Bjästa. Jag har aldrig sett ett sådant överstycke som finns på den här tidigare på någon soffa.
Vid sökande efter dess ursprung så har det framkommit att:
Soffan kommer från Köpmanholmen.

Familjen Engström var tidigare ägare till denna soffa.
Den verkar ha en hel del år på nacken och vi fick vid första anblicken för oss att vi skulle måla den. Men vi ändrade oss ganska per omg. Sedan kom vi på att värdet på soffan skulle ha rasat kanastrofalt, vi blev tom varnade av kännare att göra det. Det känns nu som att det skulle ha varit ett helgerån att ha målat om den. Vi bytte omgående tyg och skumgummi ovanpå, för det gamla luktade *URK*.
Nu efter att den fått stå där den gör och att väggen bakom blivit näst intill vit istället för furufärgad, så ser det väldigt mycket bättre ut än tidigare.
I en stad som Övik så är det inte bara att gå in någonstans och köpa möbeltyg och skumgummi. Därför är det bra med gamla kontakter. Vi klädde om en hel del saker när jag jobbade på Folkets Park eller Parken som det kallas i vardagslag här, då köpte vi det mesta på Ohlssons Bilsadelmakeri som ligger vid Floragränd, (bla vid djursjukhuset). Erik som rår om Ohlssons är sjyst att handla med =)
Där hittade vi nåstan omgående ett tyg som föll oss båda i smaken.
Det underliga är att vi aldrig behöver stå och tjafsa om vad det ska vara eller vad vi ska köpa, våra blickar dras automatiskt till samma saker på en gång...  Det är kraft, tid och energisbesparade, otroligt skönt att vi är som tvillingsjälar, vi behöver knappt ens fråga varandra, jo om den andre inte sett, vi gillar samma saker  =)

Inga kommentarer: