torsdag 20 januari 2011

Nyinstallerad Luftvärmepump.


Nyinstallerad LVP Panasonic, HE9 Superscroll - 6,5kw. Monterad och igångkörd 18-1-2011.

Den var tidigare inbyggd i som en liten husgavel, vanligt att folk gör sånna för att montera postlåda på. Vi kommer bara att sätta tillbaka taket som tidigare satt ovanpå den, fast vi kommer att höja det, för att skydda den från ev snöras  från taket. Nog för att det sitter rasskydd på hustaket, men det kan rasa från garagetaket med där.
All övrig inbyggnad som var gjord struntar vi i, eftersom vi vill ha bra luftcirkulation runtom hela värmepumpen...

Vi fick bra tips från grabbarna som installerade våra båda luftvärme- pumpar... Åk ut på Granngården, Lantmanna tycker jag fortfarande att det ska kallas =), och köp 2 foderbaljor för djur i lösdrift och ställ en sån balja under varje del ute. Sedan tex varje helg den kalla årstiden så plockar du bort lådan och vänder upp å ner på den och klappar till lådan, det som har frusit fast under veckan i lådan lossnar och det är bara att ställa tillbaka lådan igen.

Dom lådorna är såpass mjuka att det gör inget om det är kallt ute, för kor och hästar brukar ju ge dom lådorna en känga nån gång då och då utan att det ska hända nåt.

På detta vis så skyddar du både grund och ev brädfodring från att det fryser is på det och skadar det, supersmart tycker jag och inget större besvär alls =)

Inga kommentarer: